Samtal om jämlikhet- rekommenderas

Den här bloggen har i tidigare inlägg beskrivit Wilkinsons & Picketts forskning om jämlikhet. Om ett par veckor gästar de oss. Jag rekommenderar verkligen deras bok, Jämlikhetsanden, som nu getts ut på svenska av Karneval förlag.

Lördag 6 februari
Jämlikhetsanden – och det jämlika samhällets fördelar
Boken The Spirit Level kommer ut på svenska och författarna presenterar boken och drar sina slutsatser. Det är världens 23 rikaste och mest utvecklade stater som jämförs och där Sverige och de övriga nordiska länderna klarar sig mycket väl i varje socialt och ekonomiskt avseende.
Medverkande: Journalisterna Richard Wilkinson och Kate Pickett.
Kl 13.00, ABF-huset.

Publicerad onsdag, januari 27th, 2010 i ekonomi, filosofi, politik.

En kommentar

  1. Mycket bra bok, men jag tycker att ”journalisterna” är en missvisande titel. På bokomslaget till min engelska utgåva står det ”professor emeritus” respektive ”universitetslektor”.

Vad tycker du?