Podcast om praktisk etik 2: utilitarismen

Här är avsnitt två i Podcast om praktisk etik. Nu med en signaturmelodi! Idag fördjupar vi oss i utilitarismen. Här är en bild på mannen som formulerade utilitarismen, Jeremy Bentham. Han ansåg att hans döda kropp skulle göra större nytta om den balsamerades.

jb

Publicerad lördag, september 14th, 2013 i Allmänt, etik, Karim Jebari, Podcast om praktisk etik.

6 kommentarer

  1. Kul! Har du nån rss-länk så man kan prenumerera på poddarna i Beyondpod, Podcatcher o dyl?

  2. Utilitarismen: Om vi kan visa att samhället blir bättre av att spärra in alla över 1.9m och gillar vaniljglass är det helt ok!

  3. Emma: Hej, jag har nu lärt mig hur detta funkar! Här är länken:

    http://politiskfilosofi.com/category/podcast-om-praktisk-etik/feed/

  4. Nu ne4r det definitivt har vitsas att kristen etik e4r ond och banal se5 tycker jag att vi kan he4mta andan iaf? Fe4ltet e4r f6ppet. Med ve5rat skeptiska ff6rnuft ser vi allt klart och tydligt. Hur sve5rt kan det vara? Moralen kommer som den kommer. Varje individ fe5r skjuta fre5n hf6ften pe5 egen hand. Det kommer ge5 bra, det garanterar jag, och om jag ska vara e4rlig se5 tror jag att en eventuell diskussion bara blir tung och ff6rvirrande. Det viktigaste e4r ju att vi me5r bra, det e4r ju sje4lva premissen!

  5. series on how to set up your author platform from scratch. If you missed the first stage, then click here to read it, and head back to part two when you’ve

  6. It’s a pleasure to find someone who can think so clearly

Vad tycker du?