Politisk Filosofi blir en communityblogg!

Politisk Filosofi har sedan starten 2005 drivits av Karim Jebari. Sedan dess har webben förändrats. Kraven på konstant uppdatering och mer innehåll har ökat, och fler filosofiska bloggar av har gjort konkurrensen hårdare i ett medieklimat med ett begränsat antal läsare.

Därför har en process inletts för att förvandla Politisk Filosofi till en communitybaserad blogg, där en stort antal skribenter uppdaterar sidan ofta. Fokus kommer att ligga kvar på politik och filosofi, men kommer att kompletteras med diskussioner om samhällsvetenskapens utveckling och roll i politiska reformer och om medicinens roll i våra liv och samhället.

För tillfället kommer två nya skribenter att bidra med sina tankar och sin kompetens till att göra Politisk Filosofi till den mest intellektuellt vitala bloggen på svenska.

Gustav Nilsonne är medicine doktor och arbetar på Stockholms Universitet och Karolinska Institutet inom kognitiv neurovetenskap. Hans huvudsakliga intresse är att försöka förstå de mekanismer i hjärnan som orsakar prosocialt beteende. Vid sidan av detta är Gustav också intresserad av politik, särskilt sexualpolitik, och har bland annat varit ordförande för RFSU Stockholm 2011.

Måns Magnusson är doktorand i statistik vid Linköpings Universitet. Han har jobbat som statistiker för Smittskyddsinstitutet, Brottsförebyggande rådet och Skolverket. Vetenskapligt är intresset analys av ostrukturerad text med Bayesianska metoder och maskininlärning. Vid sidan av forskningen är Måns intresserad av socialpolitik i stort (men särskilt sexualpolitik) och forsknings- och högskolepolitik – och gärna forskningsbaserad politik.

Vi blir gärna fler, om du är intresserad av att bidra, kontakta mig (Karim), Gustav eller Måns.

Publicerad måndag, augusti 19th, 2013 i Allmänt, Karim Jebari.

Vad tycker du?