Ett löfte

Från och med idag och för resten av mitt liv, så lovar jag härmed att donera åtminstone 10% av min inkomst efter skatt för att på effektivast möjliga sätt minska mänskligt lidande. Enligt evidensen som är tillgängligt för mig just nu, är det mest effektiva medlet för att uppnå det målet Against malaria Foundation, en biståndsorganisation som köper långtidsverkande insektsgiftimpregnerade myggnät och distribuerar dem i regioner där malaria är endemiskt i de fattigaste delarna av världen.

From this day and for the rest of my life, I hereby pledge to donate at least 10% of my after-tax income so as to most effectively reduce human suffering. According to the evidence available to me at this moment, the most effective means to achieve this end is the Against Malaria Foundation, a charity that buys long-lasting insecticide treated nets and distributes them in regions where malaria is endemic in the poorest parts of the world.

Publicerad torsdag, oktober 25th, 2012 i etik, moral.

Vad tycker du?