Oskuldsfulla register?

Storbritannien bestrider Europadomstolens dom att landet inte får hålla före detta misstänkta medborgare i landets DNA-register. Registret, som är världen största, omfattar 5 miljoner personer, varav 1 miljon barn och över 850 000 personer som friats från alla misstankar om brott. 850 000 oskyldiga människor finns alltså i ett gigantiskt DNA-register. En oproportionerligt stor andel av dessa är mörkhyade män. Detta är oacceptabelt. På samma sätt som Sverige ofta och gärna vädrar sitt missnöje med övergrepp mot mänskliga rättigheter när det rör sig om Kina, Zimbabwe eller Ryssland, så bör Sverige delge våra nära allierade Storbritannien att vi är oroliga över utvecklingen i deras land, och att vi skulle välkomna om Storbritannien fogade sig i Europadomstolens beslut att oskyldiga människor inte får, mot sin vilja, hållas i ett DNA-register.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Publicerad fredag, februari 27th, 2009 i Allmänt, filosofi.

Vad tycker du?