Vit fosfor i Gaza

Enligt Times online har Israel börjat att använda vit fosfor mot de terroriserade Gazaborna. Vit fosfor är ett kemiskt vapen som bränner igenom kött rakt ned till benet. Vapnet, som är förbjudet enligt Geneve-konventionen, användes extensivt i Falluja med förödande resultat. Fosforn börjar brinna vid kontakt med luft och faller ned som ett brinnande regn över ett mycket stort område, vilket garanterar "collateral damage". När den väl fastnat på ett material fortsätter den att bränna igenom materialet tills den når något icke brännbart. På så sätt orsakar vit fosfor fruktansvärda brännskador på en potentiellt mycket stor grupp människor. I det avseendet är det inte helt olikt napalm. Nu använder man det alltså igen mot tättbefolkade Gaza.

Uppdatering: Först den 11/1 skrev SVD respektive DN om detta fruktansvärda krigsbrott.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Publicerad tisdag, januari 6th, 2009 i Allmänt.

Vad tycker du?