En realitet som tycks ha fallit i glömska

Johann Hari, skribent på brittiska The independent skriver för att påminna oss om vad proisraelisk media försöker få oss att glömma: att det enda Hamas ville ha i utbyte mot ett nytt eldupphörsavtal var ett lyftande av blockaden mot Gaza och att avtalet också skulle gälla Västbanken. Två mycket rimliga och överkomliga krav. Hari skriver:

"Before it falls down the memory hole, we should remember that last week, Hamas offered a ceasefire in return for basic and achievable compromises. Don’t take my word for it. According to the Israeli press, Yuval Diskin, the current head of the Israeli security service Shin Bet, "told the Israeli cabinet [on 23 December] that Hamas is interested in continuing the truce, but wants to improve its terms." Diskin explained that Hamas was requesting two things: an end to the blockade, and an Israeli ceasefire on the West Bank. The cabinet – high with election fever and eager to appear tough – rejected these terms."

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Publicerad tisdag, januari 6th, 2009 i filosofi, politik.

Vad tycker du?