Dags att bygga vind

Den globala världskonjunkturens nedåtgående kurva har, som vi kan läsa i dagens SVD, pressat ned stålpriserna. Dessa priser har varit historiskt höga de senaste åren, så det är en normalisering i prisnivån som nu sker. Visst är det tråkigt för SSAB, men fallande priser på stål innebär ökade möjligheter att påskynda utbyggnaden av vindkraften.

Höga stålpriser har nämligen varit en av anledningarna till att vindkraften brottats med lönsamheten. Nu när stål är billigare är det lönsammare och därmed än mer klokt att göra långsiktiga investeringar i vindkraft, som är den mest lönsamma av de förnyelsebara energiformerna. Nu behöver vi bara åtgärda den andra fördyrande faktorn, den extremt långsamma och tröttsamma tillståndsprocessen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Vill du veta mer om mig? Kolla min hemsida

Publicerad måndag, december 8th, 2008 i ekonomi, klimatet, politik.

Vad tycker du?