Veckans citat: Guvernör Sarah Palin

Det är förvisso föga sportsligt att sparka på den som ligger ned, men denna kvinna kan bli världens mäktigaste person.

(1) Sarah Palin om varför hon (som knappt varit utanför USA) har utrikespolitiska kvalifikationer:

"It’s very important when you consider even national-security issues with Russia as Putin rears his head and comes into the airspace of the United States of America. Where–where do they go? It’s Alaska. It’s just right over the border. It is from Alaska that we send those out to make sure that an eye is being kept on this very powerful nation, Russia, because they are right there. They are right next to–to our state."

(2) Sarah Palin svarar på frågan om man istället för att köpa upp dåliga lån för 700 miljarder USD borde använda pengarna till att stimulera ekonomin.

"That’s why I say I, like every American I’m speaking with, were ill about this position that we have been put in where it is the taxpayers looking to bail out. But ultimately, what the bailout does is help those who are concerned about the health-care reform that is needed to help shore up our economy, helping the–it’s got to be all about job creation, too, shoring up our economy and putting it back on the right track. So health-care reform and reducing taxes and reining in spending has got to accompany tax reductions and tax relief for Americans. And trade, we’ve got to see trade as opportunity, not as a competitive, scary thing. But one in five jobs being created in the trade sector today, we’ve got to look at that as more opportunity. All those things under the umbrella of job creation. This bailout is a part of that."

Det är tydligt att Palin inte förstår frågan, eller ens vad hon pratar om. Jag kan inte låta bli att tänka på Miss South Carolinas tal om utbildning. Skillnaden är att Palin kan inom en snar framtid ha makten över världens största kärnvapenarsenal.

Publicerad torsdag, oktober 2nd, 2008 i Allmänt.

Vad tycker du?