Årets avslöjande

I nästa nummer av tidsskriften Vanity Fair så avslöjas det att den amerikanska militären försökte, med George W. Bushs explicita godkännande, med militära medel störta den demokratiskt valda Hamasregeringen i Gaza år 2006. Detta är, som bekant, inte den första gången som USA med militära medel störtar demokrtaiska regimer som är obekväma. Men vissa av oss hade börjat tro att USA hade övergett denna typ av illegala aktioner. Så är alltså icke fallet.

USA har aldrig förespråkat villkorslös demokrati, utan har alltid sett till dess egna intressen först. Den som trodde att USA anföll Irak främst för att introducera en demokratiseringsvåg i mellanöstern har alltså nu goda skäl att revidera sina uppfattningar.

Här är artikeln.

Publicerad tisdag, april 1st, 2008 i Allmänt.

Vad tycker du?