Skadeglädje

Börsen faller och drar med sig småspararna. Det beklagar jag. Men jag kan inte låta bli att dra på munnen när jag läser rubriken ”slakt på Lundinbolag” i Affärsvärldens nätupplaga. Lundin Petrolium, med grundaren Adolf H Lundin (född efter 2:a världskriget) har profilerat sig på att borra efter olja där anständiga bolag haft moraliska betänkligheter, t ex Sudan, Nigeria, Kongo, Lybien och Indonesien. Oavsett om korruption, folkmord eller summariska rättegångar mot politiska dissidenter genomförs i dessa länder så står Adolf där, med pennningpungen fylld av glada investeringsdollar.

Alltså kan jag inte låta bli att le när jag läser att börsfallet

”innebär en ordentlig smäll för Adolf Lundin. Hans aktier i de tre bolagen har bara idag minskat i värde med 1,8 miljarder kronor. Det motsvarar över 250 miljoner i timmen under dagens handel. Sedan toppnoteringarna har innehaven fallit med 6,6 miljarder.”

Artikel i Aftonbladet om Adolf:
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,40891,00.html

Artikeln i Affärsvärldens nätupplaga:
http://www.affarsvarlden.se/art/138719#fortsatt

Publicerad måndag, maj 22nd, 2006 i Allmänt.

Vad tycker du?