Demonstration för generell amnesti på lördag

Hittils har hanteringen av flyktingar varit under all kritik. Långa handledningstider, godtycke och maktmissbruk har kännetecknat hanteringen av flyktingars ärenden. Därför är en generell amnesti en upprättelse som flyktingarna som gömmer sig i vårt land förtjänar. Vi har råd med det, det handlar om totalt ca 30.000 individer. Det skulle lindra lidandet för de människor som redan idag har utsått med väldigt mycket. Att ge amnesti skulle vara rättvist och humant.

Nu på lördag är det demonstration klockan 13.00, samling på Sergelstorg för Flyktingamnesti. Detta är en av ungefär trettio samordnade demonstrationer över hela landet. Den 14 september fattas det beslut i Riksdagen om den fempartimotion som lagts fram av samtliga partier förutom Socialdemokraterna och Moderaterna. Kom med ut och visa att vi är många som vill ha en annorlunda politik, vill se en humanare inställning och ge det nya systemet

en chans att fungera från start!

Det är ett extremt känsligt läge, det enda som behövs är att 25 Moderater eller Socialdemokrater röstar emot partilinjen så är en amnesti verklighet. Demonstrationen kan verkligen bli en kraft att räkna med, ett argument i diskussionen riksdagsmän emellan och ett sätt att några dagar innan omröstningen återigen lyfta fram frågan i medialjuset.

Publicerad torsdag, september 8th, 2005 i Allmänt.

Vad tycker du?