Det öppna samhället och dess fiender

Del 1- Högerextrem Terror

Igår misshandlades två personer som hade besökt Pridefestivalen av högerextrema huliganer, rapporterade DN igår (4/8). Anledningen, tror polisen, är att de var besökare på Pridefestivalen.

Nationell Ungdom beskriver i sin hemsida hur och varför de vandaliserade ett gaycafé i Gamla Stan i måndags kväll. Och som vi minns var detinte länge sedan caféet Copacabana utsattes för en attack med en brandbomb. Listan kan göras lång på vad dessa grupperingar är beredda att göra i deras förvirrade kamp mot ett tolerant och öppet samhälle.

Samtidigt verkar dessa grupper inom en annan, mycket farligare arena. Nationell Ungdoms verksamhet är inte bara brutalt våld utan omfattar även opinionsbildning och verksamhet som syftar till att skapa hat och rädsla mot homosexuella, vänstermännsikor och människor med mörkt utseende. 

Vad gör SÄPO? Varför tllåts dessa grupper demonstrera på Nationaldagen utanför själva Stadshuset? Varför tillåts de sprida lögner och hatpropaganda på internet? Varför kan inte vår säkerhetspolis, vars uppgift är att värna demokratin och det öppna samhället spåra upp och fängsla människor som förklarat krig mot demokratin?

Det är dags att vi riktar blicken mot de ariska terroristerna i vårt eget land som inte tycks dra sig för något i kampen för sin motbjudande ideologi.

lästips: 

-Patriot.nu

-Expo.se

-sakerhetspolisen.se/Publikationer/brott_2003.pdf

Publicerad fredag, augusti 5th, 2005 i Allmänt.

Vad tycker du?