Konsekventa argument?

Peter Wolodarski menar i gårdagens (28/7) ledare i DN att regeler måste kännas motiverade om de ska följas. Som exempel anför han den nya 30-gränsen i Stockholms innerstad. Då få bilister ser en poäng i att köra så sakta på tomma vägar av god kvalitet i innerstan skapar den nya regeln frustration och i slutändan en minskad tilltro till lagar och bestämmelser.

Wolodarski har givetvis rätt i att bestämmelser och lagar inte kan implementeras om de strider kraftigt mot den folkliga rättskänslan. Det vore absurt att till exempel förbjuda alkohol helt och hållet, även om det skulle få goda konsekvenser för folkhälsan. 

Min undran är om han är beredd att acceptera, i konsekvensens namn, att man åter legaliserar den nu olagliga nedladdningen av musik, program och andra medier. Denna verksamhet är trots allt djupt förankrad hos framför allt ungdomar och överträdelser mot den lagen sker varje minut, dygnet runt.

 

 Det är dags att legalisera nedladdningen.

 

 

Publicerad fredag, juli 29th, 2005 i Allmänt.

Vad tycker du?